https://www.alibaba33.com/
El. parduotuvių nuoma: ar verta?

El. parduotuvių nuoma: ar verta?

Internete apstu straipsnių, lyginančių el. parduotuvės kūrimą ir nuomą, tačiau iš esmės daugumos jų palyginimai nėra visai korektiški ir teisingi, nes dažniausiai unikalios el. parduotuvės kūrimas nuo nulio lyginamas su el. parduotuvės nuoma.

Taip dažniausiai niekas nedaro – klientai, kuriems reikalingas unikalus programavimas, dizainai bei specifinis verslo problemų sprendimas, niekada nesižvalgys į internetinės parduotuvės nuomą, nes ten tėra standartas, kuris jam ir taip netiks.

El. parduotuvės nuoma tinkama siekiant išmėginti savo prekę, atrasti naują nišą ar tiesiog bandant jėgas el. komercijos srityje. El. parduotuvių nuomotojai dažniausiai akcentuoja paprastą, greitą ir lengvą diegimą, greitą ir lengvą startą, tačiau jie nesprendžia specifinių problemų, o pateikia šabloninus sprendimus, kurie taikomi tie patys keliems klientams iškart.

Toks pat greitas gali būti ir šabloninio sprendimo paruošimas Jūsų serveryje, kur vienintelis taikomas metinis ar mėnesinis mokestis yra talpinimo (angl. hosting) paslaugos. Jūs atliekate tuos pačius veiksmus: išsirenkate norimą dizainą ir vaizdą, o programuotojas Jums paruošia visą reikalingą aplinką, sistemą ir ją ištestuoja.

Jums nereikės prisirišti prie jokio nuomotojo, mokėti abonentinio mokesčio, nebūsite priklausomas nuo nuomotojų sąžinės, jei verslas išsiplės ir norėsite išsikelti į savo el. parduotuvę ir, galų gale, galėsite daryti ką panorėję.

Dažniausiai pastebimi trūkumai nuomojant el. parduotuvę:

  1. Funkcionalumo trūkumas. Jūs esate apriboti nuomotojo pateikiamu modulių sąrašu ir funkcionalumu. Turėdami tą patį šabloninį sprendimą savo serveryje, bet kada galite patys ar programuotojui padedant įsidiegti bet kokius rinkoje esančius mokamus ir nemokamus modulius.
  2. Turinio iškėlimo apribojimai. Esame turėję ne vieną klientą, kuris „išaugo“ nuomos teikiamas galimybes ir norėjo persikelti į savo el. parduotuvę, tačiau dažniausiai turėdavo papildomai mokėti už turinio eksportą, jam nebūdavo atiduodamas joks programinis funkcionalumas. Visas įdarbis, atliktas per kelis mėnesius ar metus, prarandamas, ir viską reikia kurti iš naujo.
  3. Abonentiniai mokesčiai. Iš esmės nuomodamiesi el. parduotuvę kiekvieną mėnesį mokate fiksuotą perteklinį mokestį ir už konsultacijas ar papildomus darbus. Turėdami savo el. parduotuvę savo serveryje, galite pasirinkti vieną ar kitą programuotoją, kuris tam tikrus darbus atliks pagal faktą, t. y. kiek darbų bus atlikta, tiek ir mokėsite.
  4. Negražūs siūlomi šablonai ir dizainai. El. parduotuvių nuomotojai dažniausiai siūlo tam tikrus atrinktus paprasčiausius ir lengviausiai pritaikomus dizainus, kurie tiktų daugeliui. Šablonų pardavimo vietose (angl. marketplace) turite galimybę rinktis iš tūkstančių skirtingų dizainų ir neapsiriboti siūlomais nuomotojo.

Kaip jau supratote, iš esmės gaunate tą patį sprendimą, tik be jokių abonentinių ir kt. mokesčių. O teikiamos naudos pasižymi ir tuo, kad:

  1. Plečiantis nereikės keisti ir adaptuoti dizaino, jei jis atitinka poreikius.
  2. Nesikeis sistemos valdymas ir nereikės jo perprasti iš naujo.
  3. Daugiau galimybių optimizuojant SEO, sekant pardavimų ir kt. statistiką.
  4. Nėra ribojimų prekių kiekiams, lankomumui, kategorijoms ir kt.
  5. Vieną dieną nuomotojo servisui bankrutavus ar nustojus veikti, nedings visas jūsų įdirbis.

Jeigu norėtumėte gauti pasiūlymą dėl šabloninės el. parduotuvės kūrimo su PrestaShop, susisiekite su mumis –  mielai Jums patarsime.